Derin Dondurucular

13-06-2021 15:21
Derin Dondurucular

Derin dondurucu

Yazın bitmesine yaklaşık bir ay kalmışken ilk akla gelen beyaz eşya. Malum, doğal beslenmenin önemi günden güne artıyor. Günümüz teknolojisinde derin dondurucular, saklama kapları ve gelişmiş sağlık koşullarıyla beraber, yemek saklamak da eskisine göre çok daha kolay.
 

Derin Dondurucu Nasıl Seçilir?

İnsan hayatını son derece kolaylaştıran bir ürün olan derin dondurucu, yanlış seçildiği takdirde bu işlevini yitirebilir. Örneğin, kullanışlı olsun diye büyüğünden bir tane alıp sonra mutfakta yan yan yürümek zorunda kalıyorsanız, bu kadarına da değer mi diye bir kere daha düşünmek gerek. Dolayısıyla derin dondurucu ölçüleri önceden öğrenilip, evin neresine sığacağına karar vermek akıllıca olacaktır.

Bir diğer konuysa, derin dondurucuyu ne kadar dolu kullanacağınız. Dondurucuların verimli çalışabilmesi için; tıka basa olmasa da ciddi bir ölçüde dolu olması gerekir. Yarısı boş halde kullanılan dondurucular soğuk zincirini sağlıklı bir şekilde koruyamaz. Aynı şekilde, tıka basa dolu olan bir derin dondurucu da tam performans çalışamaz. Bu yüzden, evde kaç kişilik ve ne kadar yemek saklanacak, önceden planlayarak yola çıkmak en doğrusu.

Kışa Hangi Yiyecekler Saklanmalı?

En çok saklanmaya değer besin; domates! Annelerin favorisi olan yaz domatesi saklama ritüelinin bir sürü farklı çeşidi var. Dilerseniz dilimleyip, saklama kapları içinde dondurabilirsiniz. Dilerseniz sos haline getirip kavanozlarda saklayabilirsiniz. Hatta, rendeleyip buz kalıpları şeklinde saklamak bile mümkü. Böylece, yemek yaparken ihtiyacınız olacak kadar domates rendesini porsiyon porsiyon kullanabilirsiniz.

Kışın yaptığınız tatlıları yerken, damağınızda yazdan kalma küçük bir lezzet de kalsın istiyorsanız tek yapmanız gereken bir kaç dilim yaz meyvesi kullanmak. Dolayısıyla yazın favorisi olan; şeftali, kiraz, mürdüm eriği ve böğürtlen çeşidi meyveleri dondurup dondurup kullanabilirsiniz.

Bir de sofraların vaz geçilmezi zeytinyağlılar var! Kış aylarına saklanan; barbunya, bamya, kabak ve taze fasulye gibi sebzeler, zamanı geldiğinde sofraları kurtarıcı bir rol üstlenecektir. Hatta önceden hazırlanmış yaprak sarma donduran ya da kışın çorbalara, yemeklere kullanmak için sebze suyu hazırlayıp donduran bile var.

Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir?

Derin dondurucu fiyatları bildiğiniz gibi çok da ucuz sayılmaz ve değerli eşyaları senelerce kullanabilmek için de iyi bakmak gerekir. Zaten bundan da önemlisi, içinde o kadar yemek saklanıyor. Sağlık açısından da derin dondurucu temizliği çok önemli.

Her sene bahardan, yaza geçerken; derin dondurucunun fişini çekin ve içini boşaltın. Buzları tamamen çözüldükten sonra içindeki çıkabilen parçaları da ayırarak, iyice temizleyin. Temizlenen parçaları da içine yeniden yerleştirin ve en son dış kısmı temizleyin. Sağlıklı ve mutlu mesut bir şekilde derin dondurucunuzu gönül rahatlığıyla kullanın.

 
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.